Az első és a második csakra kristályai

Lélekstúdió Természetgyógyászat  > Egyéb >  Az első és a második csakra kristályai

Az első és a második csakra kristályai

2019.03.20 0 Comments

Már leírtuk az egyes csakrák fő jellemzőit. (Erről a cikkeket itt, itt és itt lehet elolvasni.)

Most nézzük meg, hogy a csakráinkat melyik ásványokkal tudjuk a legjobban erősíteni, harmonizálni!

Ásványok „használatának” módja: az a fontos, hogy az adott kristály vagy kristályok fél méteren belül legyenek, a rezgéseik ilyen közelségből tudják a hatásukat a legerősebben kifejteni.


Gyökércsakra:

Füstkvarc

Füstkvarc
Füstkvarc, kép forrása: www.amazon.com

Azokat a mélyen rejtőzködő blokkokat és hozott mintákat oldja fel, amelyek tudattalanul is befolyásolják, és rossz irányba terelik a mindennapi cselekvéseidet, szokásaidat. Legyen erőd ezekkel szembenézni, megérteni azokat és legyen bátorságod, kitartásod ahhoz, hogy egy új lehetőség kezdetén állva elindulj azon az úton, ami fényességgel pompázik, s ne csak a „füstbe ment terveken” elmélkedj.
Fizikai szinten: jótékony a has csípő és a láb betegségeinél, fejfájásnál, ivarszervekre, idegszövetre, izomszövetre, szívre. Erős görcsoldó. Szabályozza a test folyadékáramlását. Hormontermelést serkenti, és erősíti a koncentrációt. Ízületek gyógyítója.

Obszidián

Obszidián
Obszidián, kép forrása: www.magicessence.com.au

Hatással van a szervezetben lévő mindenfajta gyulladásra, allergiára és gyorsítja a sebgyógyulást. Az energiákat leföldeli, így hatásos a félelmeknél, a depressziónál. segíti a traumák feloldását, a testi és lelki fájdalmak elmulasztását. Véd a külső negatív energiáktól.

Gránát

Gránát
Gránát, kép forrása: www.nhcrystals.com

Segít legyőzni a gyulladást, mert erősíti az immunrendszert. Élénkíti a szívet és a keringést, így fokozza a kitartást, de segít a méregtelenítésben is. Tisztítja a vérereket a lerakódásoktól. Lelki síkon növeli az önbizalmat és a bátorságot.

Hematit

Hematit
Hemtit, kép forrása: www.thatcrystalsite.com

Vérkőnek is nevezik, mivel a magas vastartalma miatt mindenre hat, ami a vérrel kapcsolatos. Így a vérszegénységre, vashiányra, érelmeszesedésre, visszerekre, véralvadási problémára, aranyérre. A hematit használatával javíthatunk életminőségünkön, fokozódik vitalitásunk.

Fekete turmalin (sörl)

Fekete turmalin
Fekete turmalin, kép forrása: www.scentualgoddess.com

Segíti a nehézfémek kiürülését, ezáltal jó hatással van a rosszindulatú sejtelváltozásra, az Alzheimer-kórra és a sclerosis multiplexre is. Véd a negatív szellemi energiák ellen. Oldja a blokkokat, tisztítja az aurát, mert gondoskodik a megfelelő energia áramlásáról. A fizikai testben hatással van a sebekre, a cisztákra, miómára, fekélyekre és a nemi szervek gyulladására, azok működését harmonizálja.


Szakrális csakra:

Korall

Korall
Korall, kép forrása: www.pinterest.com

Legjobban a vérképre, vérszegénységre van hatással. Segít a fehérvérsejtek termelésében, ezáltal fokozza az ellenálló képességet, így segít legyőzni a fertőzést, mert a nyirokáramlást és a nyirokmirigyek működését serkenti. Ezen kívül elősegíti a csontok és a fogak stabilitását.

Holdkő

Holdkő
Holdkő, kép forrása: www.amazon.com

Serkenti a tobozmirigy működését, így a testet és a lelket egyaránt harmonizálja. Kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését. Menstruációs zavarnál is alkalmazható illetve klimaxos tüneteknél. Nyugtató hatással van az irracionális félelmekre, téveszmékre. Hatással van a belső fejlődésre, erősíti az intuíciót, így segítve a tisztánlátást.

Narancs kalcit

Narancs kalcit
Narancs kalcit, kép forrása: www.gemstone7.com

A kalcitok igen sokféle színben megtalálhatók. Színtelen, fehér, sárga, barna, narancs, vöröses és a kékestől a feketéig. Nevéből is látszik, hogy csaknem teljes mértékben kalciumot tartalmaz, mely nélkülözhetetlen az emberi test számára. Segít a véralvadásban, szabályozza a szívritmust, de az idegek megfelelő működéséhez és a vas felszívódásához is szükséges. Nélküle nem forr össze a csont, nem működik jól az ízület.
Narancs kalcit: Megszünteti a depressziót, és a szorongást. Erős tisztító kő, egyensúlyba hozza az érzelmeket.

Karneol

Karneol
Karneol, kép forrása: www.aloha-schatzinsel.eu

Hatással van a vérre, oldja a rögöket, segíti a sebgyógyulást. Szabályozza a bélflórát, hat a gyomor- és bélgyulladásra. Használható anyagcsere problémák esetén is. Fokozza a kitartást és az állhatatosságot, segíti a tetterőt. Lelki kimerültség esetén új energiát ad és erősíti a belső indíttatást.

Vörös jáspis

Vörös jáspis
Vörös jáspis, kép forrása: www.amazon.co.uk

Lelki hatása: megnyugtatja az idegrendszeredet, a stabilitás érzésével tölt fel. Erősíti a biztonságérzeted, a magadba vetett hitedet. Oldja az aggodalmaidat, könnyebben hozod meg a döntéseidet. Segít neked, hogy kitartóbb légy, és erősíti a problémamegoldó képességedet.
Fizikai hatása: serkenti a vérkeringést, emésztést, az ivarszerveket. Jótékonyan hat a vesékre, csillapítja a lázat, segíti a betegségekből való felépülést.

Napkő

Napkő
Napkő, kép forrása: www.sedonacrystalvortex.com

Erősíti a vegetatív idegrendszert, elmulasztja a félelmeket és a depressziót, optimizmussal tölt el. Meleg, lágy kisugárzása fáradtság esetén új energiával tölt el. Enyhíti a vesepanaszokat és a köszvényt, illetve a kötőszövet problémáit. Megszünteti a negatív érzelmeket, az aggodalmat, visszaadja saját kilétünk érzetét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük