Bach-virágterápia

A Bach-virágterápia egy igen finom gyógymód, melynek célja a Test, a Lélek és a Szellem egységbe rendezése, és egészként működésének elősegítése. Dr. Edward Bach (1886-1936) húszévesen kezdte orvosi tanulmányait. Súlyos betegségből való felépülése után élete fő hajtóerejévé a "valódi gyógyítás" keresése vált. Tudta, hogy az anyagi világ a szellemibe ágyazódik. A fizikai test gyógyítását a lélek gyógyításával kell párosítani ahhoz, hogy az egészség visszaálljon. Nem tudjuk pontosan, hogyan és mikor jutott el dr. Bach azokra a felismerésekre, amelyek a virágesszenciák felfedezését s a "Gyógyítsd tenmagad!" (1931) című munkájának papírra vetését inspirálták, de életének hátralevő részét ennek a kutatásnak szentelte.

A Bach-virágesszenciák a betegség mélyén rejlő oki kezelését végzik, a lélek rezgéseit emelik, ezáltal gyógyítva azt, mely kihat a fizikai test gyógyulására is.

A Bach-virágterápiának két nagy célja van:

1. A pácienst önismerethez segíteni, és rámutatni azokra az alapvető tévedésekre és hibákra, amelyeket elkövet.

2. A második cél abban áll, hogy a páciens teste megerősödjön, szelleme, pedig megnyugodjon, látóköre táguljon. A személyiség egészének békéjét és harmóniáját segít megteremteni.

Vissza

Bach-virágterápia