Tibeti energiakezelés

A tibeti energiakezelés = önfelszabadítás művészete az egész ember harmóniájának távol - keleti ismereteken alapul. Az energiaharmonizálással sok filozófia és vallás foglalkozik lelki, illetve szellemi szinten.

Az energiakezelés lehetőséget nyújt testünk harmóniájának megteremtésére. A tudás és a megérzés egyensúlya feloldja a hibás működésből eredő energiablokkokat. A blokkok szellemi eredetűek, csakúgy, mint a testi betegségek.

Miután a test és a szellem egymással elválaszthatatlanul össze van kötve, a test harmóniája közvetlenül kihat a szellem harmóniájára is.

Az energiakezelésnek ez által nagy jelentősége van az egészség felépítésében és fenntartásában. Mint ahogy a jóga, az akupresszúra, a Shiatsu, a Tai Chi, a talpmasszázs és hasonló módszerek, amelyek a belső erő és tisztaság kifejlesztésére irányulnak, az energiakezelés is arra szolgál, hogy testünk energiái ismét egyenletesen áramoljanak, és ez által harmóniába kerüljenek.

Az egyensúly stabilitása a testi és szellemi sík egészségét jelenti, a jóindulatot, a megértést, a boldogságot, a felismeréseket, önmagunk megismerését, tulajdonképpen egy hibáktól mentes tudatállapot, amelyben a helyes cselekedetek spontán jelennek meg.

Önmagunk ismételt harmonizálása azt jelenti, hogy megismerjük e világi nehézségeink eredetét, kifejlesztjük tudati képességeinket és erőnket, amelyek segítségével a fenti nehézségeket kívül és belül egyre jobban feloldhatjuk.

Az energiakezelés nem helyettesíti a szakorvosi kezelést.

Vér- és idegrendszerünk mellett létezik egy energiarendszer is. Az idegrendszerrel összekötve az energia a test, a beszéd és a tudat minden tevékenységét pozitívan befolyásolja.

Minden élőlény fogantatásának pillanatában mély és finom belső erővel rendelkezik. A hibás tudati beállítódások miatt, mint pl. az erős önzés mások megértése nélkül, vagy egyoldalú ragaszkodás a külső anyagi értékekhez a belső megértés keresése nélkül, ez az erő egyre kevésbé áll rendelkezésünkre. Ez az erő egy sajátos energiamintában folyik keresztül testünkön. A különböző energiaáramok számára meghatározott számú kapu van. Örökölt betegségek, balesetek vagy sérülések és helytelen tudati beállítódások ezeket a kapukat elzárják, nem fejlesztik ki helyesen, illetve néhány egyáltalán nem fog működni.

A kapuk kézzel való érintése és a célirányos kézrátétel ismét megmaradó energiát juttat az energiafolyamba és/vagy az üres energiaterületek ismét feltöltődnek.

Nem működő vagy elrontott kapuk ezáltal kinyithatók, kitisztíthatók vagy teljesen kifejleszthetők. A kinyitott kapukon keresztül az ősi energiarezgések ismét be tudnak lépni. A testet, beszédet és tudatot harmonizálják és természetes képességeket egyre közelebb, és közelebb hozzák, a belső és a külső rend - melyek kölcsönösen tükröződnek - saját maguktól létrejönnek.

A módszer egyfajta harmonizálás. Nem "tesszük", hanem "hagyjuk", hogy megtörténjen.

Vissza