Kabbala tanulófeladatok kristályai

Lélekstúdió Természetgyógyászat  > Egyéb >  Kabbala tanulófeladatok kristályai

Kabbala tanulófeladatok kristályai

2019.02.06 0 Comments

Már leírtuk, hogy a születési számaink mit is jelentenek a kabbala számmisztika szerint. (Erről a cikkeket itt, itt és itt lehet elolvasni.)

Most nézzük meg, hogy a tanulófeladatainkat melyik ásványokkal tudjuk a legjobban támogatni!

Kristályok „használatának” módja: az a fontos, hogy az adott kristály vagy kristályok fél méteren belül legyenek, a rezgéseik ilyen közelségből tudják a hatásukat a legerősebben kifejteni.

1 és 6: KARNEOL
Hatással van a vérre, oldja a rögöket, segíti a sebgyógyulást. Szabályozza a bélflórát, hat a gyomor- és bélgyulladásra. Használható anyagcsere problémák esetén is. Fokozza a kitartást és az állhatatosságot, segíti a tetterőt. Lelki kimerültség esetén új energiát ad és erősíti a belső indíttatást.

Karneol
Karneol, forrás: www.aloha-schatzinsel.eu

2 és 5: CITRIN
A gyomor és a belek problémáin segít (felfúvódás, teltségérzet, gyomorgörcs, gyomorhurut), de jó hatással van a hasnyálmirigyre, így a cukorbetegségre is. Segíti a méregtelenítést és a tisztulási folyamatot. Ezen kívül kedélyjavító, és hat a depresszióra is. Ezért önbizalmat, bátorságot ad, új életenergiát ad. Megszűnik az önsajnálat, önromboló – öngyilkossági gondolatok.

Citrin
Citrin, forrás: www.amazon.com

3: UNAKIT JÁSPIS
Mivel jáspis minden színben előfordul, így jóformán minden területen alkalmazhatjuk. A felhasználást illetően az adott kő színe a fő szempont, amely a megfelelő csakraműködést harmonizálja. Az unakit jáspist a gyógyulás siettetéséhez és a harmonizáláshoz ajánljuk.

Unakit jáspis
Unakit jáspis, forrás: www.crystalallies.com

4: SZODALIT, KALCEDON
Szodalit: Javítja tudatos észlelőképességünket, egyensúlyba hoz, megnyugtat és helyrebillenti emocionális kiegyensúlyozottságunkat. feloldja az érzelmi gátakat és a bűntudatot. Nagyon jó hatással van a torokra, a szemre, de szabályozza a vérnyomást, a mirigyek működését – ezáltal a cukorbetegséget és a pajzsmirigy problémákat is rendben tartja. Erősíti az immunrendszert.
Kalcedon: Mindenre hatással van, ami összefügg a torokkal (rekedtség, gyulladás, pajzsmirigy, beszédzavar, dadogás). A szónokok kövének is nevezik. Mivel hat az immunrendszerre és a pajzsmirigyre, így képes az összes belső elválasztású mirigy működését szabályozni, amivel hat a hormontermelésre. Ennek köszönhetően jótékonyan befolyásolja az anyagcserét fogyókúra idején, mivel csökkenti az éhségérzetet, gátolja a tápanyag felszívódást, szabályozza a folyadékháztartást, segíti a méregtelenítést.

Szodalit
Szodalit, forrás: www.parlourofwonders.com
Kalcedon
Kalcedon, forrás: www.thegemtree.com

7 és 0: HEGYIKRISTÁLY, FÜSTKVARC
Hegyikristály: A kristályok királynője. Fokozza az összes kristály hatását, erősíti a test minden funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre. Ezért jótékony hatással van az immunrendszerre.
Füstkvarc: Segít a tervek megvalósításában, hiszen nem hagyja, hogy azok füstbe menjenek. Fokozza az éleslátást, a kitartást, a koncentrációt. Elősegíti a pihenést, az aktív kikapcsolódást, hogy a test és a lélek egyensúlyba kerüljön. Oldja az ízületi és idegi fájdalmakat, görcsöket.

Hegyikristály
Hegyikristály, forrás: www.fullcircle.sg
Füstkvarc
Füstkvarc, forrás: www.amazon.com

8: RODONIT, OBSZIDIÁN
Rodonit: Segít minden autoimmun betegségnél (többek között a vérszegénységnél, 2.tipusú cukorbetegségnél, Crohn-betegségnél), de a sclerosis multiplexnél és a Parkinson-kórnál is. Ezenkívül hatásos a csontokra és az izommerevségre. Harmonizálja a keringést. Megszünteti a félelmeket és bátorságot ad. A lelki és testi sebekre egyaránt hatásos.
Obszidián: Hatással van a szervezetben lévő mindenfajta gyulladásra, allergiára és gyorsítja a sebgyógyulást. Az energiákat leföldeli, így hatásos a félelmeknél, a depressziónál. segíti a traumák feloldását, a testi és lelki fájdalmak elmulasztását. Véd a külső negatív energiáktól.

Rodonit
Rodonit, forrás: www.myrockhound.com
Obszidián
Obszidián, forrás: www.magicessence.com.au

9: AMETISZT, CHAROIT
Ametiszt: Javítja az agy koncentrációs képességét. Segít migrénes rohamoknál is. Segíti az ellazulást, a meditációt. Használható hiperaktivitáskor, belső nyugtalanságkor. Alvászavar esetén is használható. Tisztítja a vért, kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket, gyorsítja a vérömlenyek felszívódását. A szem betegségeire is hatással van. A „szenvedélyek kövének” is hívják, mert a mániás viselkedésekre is pozitív hatással van.
Charoit: Az átalakulás kövének is nevezik. A kimerült testet energiával tölti, szabályozza a vérnyomást, de jó hatással van a szemre, az autizmusra és a rögeszmés depresszióra. Mivel minden tudati rétegéhez kapcsolódik, így fényt derít az egyensúlytalanság minden okára, a gondolatok teljes káoszát tisztítja. Segít felderíteni régi, eltorzult gondolati mintákat és ezáltal segíti azok kitisztítását, megváltoztatását.

Ametiszt
Ametiszt, forrás: www.naturesexpression.com
Charoit
Charoit, forrás: www.gemrockauctions.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük