Színek hatása testre, szellemre és lélekre

Lélekstúdió Természetgyógyászat  > Egyéb >  Színek hatása testre, szellemre és lélekre

Színek hatása testre, szellemre és lélekre

2019.04.03 0 Comments

A színek hatással vannak energiarendszerünkre, így számos panasz, betegség esetén használhatjuk jótékony hatását. És pont ennek köszönhetően tavasszal és nyáron jobban érezhetjük magunkat, mint a sötét, szürke téli hónapokban.


Egyes színek hatása:

Sárga: félelem és szorongás ellen.

Már a múlt század nagyjai is általános gyógyítónak, kedélyjavítónak tartották. Fokozza a belső elválasztású mirigyek működését. Könnyebben tudunk gondolkodni. De jótékony hatással van a lustaságra, fáradtságra, elűzi a félelmeket, a szorongást, mivel a boldogság érzésével tölt fel. Vegyük körül magunkat sárga reggeliző tárgyakkal, és fogyasszunk sárga színű ételeket (citrom, paprika, banán, stb.), hogy vidáman induljon a nap.

Kép forrása: www.unforgettable.org

Narancssárga: segít a döntéshozásban.

Mivel a lelkierőre és a bátorságra hat, így segít jó döntést hozni. A melankóliára, depresszióra hajlamos egyéneknek igazi „idegrendszeri táplálék”. Használhatunk narancssárga szalvétát, vagy írjunk ilyen színű jegyzettömbre. Fogyasztható ételek a sárgarépa, a narancs, a hurma, stb.

Kép forrása: www.cleanplates.com

Rózsaszín: segít megélni a boldogságot.

Hatással van az együttérzésre, a saját magunk felé támasztott túlzott megfelelésre. Ezáltal erősíti az önbizalmat, a magabiztosságot. Pont ezért úgy érezhetjük, hogy egy pompás boldogságzuhanyt kapunk általa, és máris elmúlik a „Nem vagy elég jó!” érzése. Használjunk rózsaszínű kiegészítőket, vagy az otthonunkban egy ilyen színű lámpát, ott, ahol sokat tartózkodunk.

Kép forrása: www.lindacabotdesign.com

Arany: a célok elérésében segít.

Segít szellemileg és testileg felvértezni magunkat a kitűzött céljaink elérésében. De a túlzott racionalitást is ellensúlyozza. Ha kézbe akarjuk venni az életünk irányítását, akkor aktiválja az energiákat. Elegendő, ha arany ékszert viselünk (akár csak ilyen színűt) vagy egy kulcstartót hordunk magunknál.

Kép forrása: www.nature.com

Vörös: az élet motorjának az üzemanyaga.

Ha lemerült akár testi, lelki vagy szellemi szinten, akkor használjon vörös színt energiatöbblet nyerésére. A vörös maga az energia, hiszen a leblokkolt életerőt aktiválja. De vigyázni kell vele, mert a jóból is megárt a sok. Túlzásba vitt vörös használata agressziót, kötekedést eredményezhet. Jól indul a nap, ha reggel eszik/iszik paradicsomot vagy paradicsomlét.

Kép forrása: www.rd.com

Kék: megnyugtat és elcsendesít.

Békítő, fékező és nyugtató hatása van. Ha kék üvegen nézünk egy picit keresztül, utána mindent színesben látunk. A világoskék a kötekedés, az agresszivitás ellenszere. A sötétkék az elégedettség és a védelem érzését kelti. Kék színt alkalmaznak az ideges eredetű álmatlanságnál, így sokat segíthet a kék színű pizsama, esetleg ágynemű is.

Kép forrása: www.tigerbytes.com

Zöld: ellazít, de ugyanakkor erősíti a lelket.

A friss növények energiáját szimbolizálja, hiszen az életerő színe. Harmonizáló, enyhe nyugtató hatása van. Lecsillapítja a lelket, csökkenti a vérnyomást. Ha fáradt a szeme a sok munkától (számítógép, olvasás, írás), akkor pihentesse a tekintetét valamilyen zöld növényen, függönyön, tárgyon. Egyen zöld színű salátát, avokádót, zöld almát, szőlőt.

Kép forrása: www.pixabay.com, greissdesign

Ezek a színek nincsenek összhangban a kedvenc színnel. Hiszen, ha gond, probléma van, akkor a terápiás változatát használjuk. Éppen ezért érdemes egy kicsit befelé figyelni, és érzékelni, hogy éppen most mire van szükségünk ahhoz, hogy testi, lelki és szellemi harmóniában legyünk az egész nap folyamán.

De mindezeket nagyon könnyen elérhetjük egy személyre szóló, egyedileg behangolt, programozott csakraharmonizáló karkötővel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük