A harmadik és a negyedik csakra kristályai

Lélekstúdió Természetgyógyászat  > Egyéb >  A harmadik és a negyedik csakra kristályai

A harmadik és a negyedik csakra kristályai

2019.03.23 0 Comments

Már leírtuk az egyes csakrák fő jellemzőit. (Erről a cikkeket itt, itt és itt lehet elolvasni.)

Most nézzük meg, hogy a csakráinkat melyik ásványokkal tudjuk a legjobban erősíteni, harmonizálni!

Ásványok „használatának” módja: az a fontos, hogy az adott kristály vagy kristályok fél méteren belül legyenek, a rezgéseik ilyen közelségből tudják a hatásukat a legerősebben kifejteni.


Napfonat csakra:

Tigrisszem

Tigrisszem
Tigrisszem, kép forrása: www.exportersindia.com

Két fő területre van hatással. Egyrészt a légutakra és a tüdőre. Másrészt az ízületekre, csontokra és azok merevségére. Aktiválja döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít döntések meghozatalában és problémáink megoldásában. Használatával kifejleszthetjük magunkban a mások iránti bizalom és megértés képességét.

Citrin

Citrin
Citrin, kép forrása: www.amazon.com

A gyomor és a belek problémáin segít (felfúvódás, teltségérzet, gyomorgörcs, gyomorhurut), de jó hatással van a hasnyálmirigyre, így a cukorbetegségre is. Segíti a méregtelenítést és a tisztulási folyamatot. Ezen kívül kedélyjavító, és hat a depresszióra is. Ezért önbizalmat, bátorságot ad, új életenergiát ad. Megszűnik az önsajnálat, önromboló – öngyilkossági gondolatok.

Sárga kalcit

Sárga kalcit
Sárga kalcit, kép forrása: www.themagicisinyou.com

A kalcitok igen sokféle színben megtalálhatók. Színtelen, fehér, sárga, barna, narancs, vöröses és a kékestől a feketéig. Nevéből is látszik, hogy csaknem teljes mértékben kalciumot tartalmaz, mely nélkülözhetetlen az emberi test számára. Segít a véralvadásban, szabályozza a szívritmust, de az idegek megfelelő működéséhez és a vas felszívódásához is szükséges. Nélküle nem forr össze a csont, nem működik jól az ízület.
Sárga kalcit: Növeli a biztonságérzetet, az akaratot, serkenti a magasabb rendű tudatot. Rendkívül nagy az energiája, kiselejtezi életünkből azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szükségünk és fokozza az életörömöt.

Rutilkvarc

Rutilkvarc
Rutilkvarc, kép forrása: www.happyglastonbury.co.uk

Mivel erősíti a felső légutakat és a tüdőt, így hatással van ezen szervek gyulladásakor is. De segít a bélrendszernél is, főleg gyulladás, teltségérzet és gyomorégés esetén. Segítségével felismerhetjük, felfedhetjük valódi énünket. Hatásos depressziónál, mert megszünteti az elfojtott félelmeket, és új reménnyel tölt fel. Erősíti a megérző képességet.

Macskaszem

Macskaszem
Macskaszem, kép forrása: www.healinstoneshealingcrystals.com

Önbizalmat és erőt kölcsönöz. Oldja a blokkokat és elnyeli a negatív energiákat. Védelmező kőnek is hívják, mert talizmánként viselve megszünteti a félelmet és a szorongást. Szerencsekőnek is tartják, mivel vonzza a szerencsét, a bőséget, a pénzt. Méregtelenítő hatásánál fogva egyensúlyba hozza a szervezetet.


Szív csakra:

Aventurin

Aventurin
Aventurin, kép forrása: www.thebluebudha.com.au

A bőrre és a belekre van hatással. Allergia, bőrkiütések, ekcéma, pattanások, leégés. Bélproblémáknál a püffedtségre, a hasmenésre vagy a székrekedésre hat. Lelki szinten mi az, ami a „bőrünkre megy”, illetve mitől kell megszabadulni.

Malachit

Malachit
Malchit, kép forrása: www.awakeningsstore.com

Amellett, hogy erősíti a hasnyálmirigyet és segíti a méregtelenítést, főleg a szívre van nagy hatással, hiszen hat a szívizomra, szabályozza a pulzust, a szívritmust. Használható még gyulladásos folyamatnál, illetve mindkét nemnél termékenység fokozására. Feloldja a lelki blokkokat, segíti a lelki fejlődést. Az elfojtott érzelmeket tudatosítja, de segíti a megoldást is.

Prehnit

Prehnit
Prehnit, kép forrása: www.lauradespierres.fr

Élénkíti az anyagcserét, segítve ezáltal a méregtelenítést és a zsírok elégetését. Erősíti a hólyagot és a vesét. Lelkileg a belső nyugalmat, a higgadtságot biztosítja, és segít a lelki terheket letenni.

Jade

Jade
Jade, kép forrása: www.pinterest.com

Erős hatással van a hólyag és a vese működésére. Nemcsak a sav-bázis háztartást tartja egyensúlyban, hanem a vízháztartást is. Segít a méregtelenítésben, erősíti az idegeket. Feszültség és kimerültség esetén élénkít. Visszaadja a belső békét és a nyugalmat.

Amazonit

Amazonit
Amazonit, kép forrása: www.joelericksson.com

Születés kövének is hívják, hiszen oldja a fájásokat és elősegíti a szülést. Pont ezért menstruációs görcsöknél is hatásos. Lelki téren nyugtat és kisimítja az idegeket. Még önpusztító hajlamnál és depressziós állapotban is harmonizáló hatása van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük