A harmadik és a negyedik csakra kristályai

2019.03.23 0 Comments

Már leírtuk az egyes csakrák fő jellemzőit. (Erről a cikkeket itt, itt és itt lehet elolvasni.)

Most nézzük meg, hogy a csakráinkat melyik ásványokkal tudjuk a legjobban erősíteni, harmonizálni!

Ásványok “használatának” módja: az a fontos, hogy az adott kristály vagy kristályok fél méteren belül legyenek, a rezgéseik ilyen közelségből tudják a hatásukat a legerősebben kifejteni.


Napfonat csakra:

Tigrisszem

Tigrisszem
Tigrisszem, kép forrása: www.exportersindia.com

Két fő területre van hatással. Egyrészt a légutakra és a tüdőre. Másrészt az ízületekre, csontokra és azok merevségére. Aktiválja döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít döntések meghozatalában és problémáink megoldásában. Használatával kifejleszthetjük magunkban a mások iránti bizalom és megértés képességét.

Citrin

Citrin
Citrin, kép forrása: www.amazon.com

A gyomor és a belek problémáin segít (felfúvódás, teltségérzet, gyomorgörcs, gyomorhurut), de jó hatással van a hasnyálmirigyre, így a cukorbetegségre is. Segíti a méregtelenítést és a tisztulási folyamatot. Ezen kívül kedélyjavító, és hat a depresszióra is. Ezért önbizalmat, bátorságot ad, új életenergiát ad. Megszűnik az önsajnálat, önromboló – öngyilkossági gondolatok.

Sárga kalcit

Sárga kalcit
Sárga kalcit, kép forrása: www.themagicisinyou.com

A kalcitok igen sokféle színben megtalálhatók. Színtelen, fehér, sárga, barna, narancs, vöröses és a kékestől a feketéig. Nevéből is látszik, hogy csaknem teljes mértékben kalciumot tartalmaz, mely nélkülözhetetlen az emberi test számára. Segít a véralvadásban, szabályozza a szívritmust, de az idegek megfelelő működéséhez és a vas felszívódásához is szükséges. Nélküle nem forr össze a csont, nem működik jól az ízület.
Sárga kalcit: Növeli a biztonságérzetet, az akaratot, serkenti a magasabb rendű tudatot. Rendkívül nagy az energiája, kiselejtezi életünkből azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szükségünk és fokozza az életörömöt.

Rutilkvarc

Rutilkvarc
Rutilkvarc, kép forrása: www.happyglastonbury.co.uk

Mivel erősíti a felső légutakat és a tüdőt, így hatással van ezen szervek gyulladásakor is. De segít a bélrendszernél is, főleg gyulladás, teltségérzet és gyomorégés esetén. Segítségével felismerhetjük, felfedhetjük valódi énünket. Hatásos depressziónál, mert megszünteti az elfojtott félelmeket, és új reménnyel tölt fel. Erősíti a megérző képességet.

Macskaszem

Macskaszem
Macskaszem, kép forrása: www.healinstoneshealingcrystals.com

Önbizalmat és erőt kölcsönöz. Oldja a blokkokat és elnyeli a negatív energiákat. Védelmező kőnek is hívják, mert talizmánként viselve megszünteti a félelmet és a szorongást. Szerencsekőnek is tartják, mivel vonzza a szerencsét, a bőséget, a pénzt. Méregtelenítő hatásánál fogva egyensúlyba hozza a szervezetet.


Szív csakra:

Aventurin

Aventurin
Aventurin, kép forrása: www.thebluebudha.com.au

A bőrre és a belekre van hatással. Allergia, bőrkiütések, ekcéma, pattanások, leégés. Bélproblémáknál a püffedtségre, a hasmenésre vagy a székrekedésre hat. Lelki szinten mi az, ami a „bőrünkre megy”, illetve mitől kell megszabadulni.

Malachit

Malachit
Malchit, kép forrása: www.awakeningsstore.com

Amellett, hogy erősíti a hasnyálmirigyet és segíti a méregtelenítést, főleg a szívre van nagy hatással, hiszen hat a szívizomra, szabályozza a pulzust, a szívritmust. Használható még gyulladásos folyamatnál, illetve mindkét nemnél termékenység fokozására. Feloldja a lelki blokkokat, segíti a lelki fejlődést. Az elfojtott érzelmeket tudatosítja, de segíti a megoldást is.

Prehnit

Prehnit
Prehnit, kép forrása: www.lauradespierres.fr

Élénkíti az anyagcserét, segítve ezáltal a méregtelenítést és a zsírok elégetését. Erősíti a hólyagot és a vesét. Lelkileg a belső nyugalmat, a higgadtságot biztosítja, és segít a lelki terheket letenni.

Jade

Jade
Jade, kép forrása: www.pinterest.com

Erős hatással van a hólyag és a vese működésére. Nemcsak a sav-bázis háztartást tartja egyensúlyban, hanem a vízháztartást is. Segít a méregtelenítésben, erősíti az idegeket. Feszültség és kimerültség esetén élénkít. Visszaadja a belső békét és a nyugalmat.

Amazonit

Amazonit
Amazonit, kép forrása: www.joelericksson.com

Születés kövének is hívják, hiszen oldja a fájásokat és elősegíti a szülést. Pont ezért menstruációs görcsöknél is hatásos. Lelki téren nyugtat és kisimítja az idegeket. Még önpusztító hajlamnál és depressziós állapotban is harmonizáló hatása van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük