Az ötödik, a hatodik és a hetedik csakra kristályai

Lélekstúdió Természetgyógyászat  > Egyéb >  Az ötödik, a hatodik és a hetedik csakra kristályai

Az ötödik, a hatodik és a hetedik csakra kristályai

2019.03.27 0 Comments

Már leírtuk az egyes csakrák fő jellemzőit. (Erről a cikkeket itt, itt és itt lehet elolvasni.)

Most nézzük meg, hogy a csakráinkat melyik ásványokkal tudjuk a legjobban erősíteni, harmonizálni!

Ásványok „használatának” módja: az a fontos, hogy az adott kristály vagy kristályok fél méteren belül legyenek, a rezgéseik ilyen közelségből tudják a hatásukat a legerősebben kifejteni.


Torok csakra:

Kalcedon

Kalcedon
Kalcedon, kép forrása: www.thegemtree.com

Mindenre hatással van, ami összefügg a torokkal (rekedtség, gyulladás, pajzsmirigy, beszédzavar, dadogás). A szónokok kövének is nevezik. Mivel hat az immunrendszerre és a pajzsmirigyre, így képes az összes belső elválasztású mirigy működését szabályozni, amivel hat a hormontermelésre. Ennek köszönhetően jótékonyan befolyásolja az anyagcserét fogyókúra idején, mivel csökkenti az éhségérzetet, gátolja a tápanyag felszívódást, szabályozza a folyadékháztartást, segíti a méregtelenítést.

Akvamarin

Akvamarin
Akvamarin, kép forrása: www.healingcrystals.com

Erősíti megérzésed. Segít megtalálni azt a szolgálatot, melyre lelki szinten vágysz. Védi az aurát és összehangolja a csakrákat, megtisztítja a Torok-csakrát, összehangolja a fizikai és a spirituális testet. Magasabb rendű dimenziókból hoz üzenetet. Bátorságot ad neked. Előítélet mentessé válsz általa és segít felismerni az előnytelen generációs mintáidat. Nyugtat és rendezi a gondolataidat. Megkönnyíti a lezárást–befejezést. A kommunikációt megnehezítő blokkokat oldja, fejleszti az önkifejezést. Segítségünkre van a mögöttes érzelmi állapotok megértésében és az érzelmeink kifejezésében. Megnyugtatja és csillapítja az érzelmeket. Gyorsan feloldja az energiablokkokat, és elmossa a haragot, a bűntudatot, a gyűlöletet, a neheztelést és a félelmet. Enyhíti a gyászt és a szomorúságot, fokozza az érzékenységet.
Fizikai szinten: torokfájásra, megduzzadt mirigyekre és pajzsmirigyproblémákra hat. Összehangolja a hipofízist és a pajzsmirigyet, szabályozza a hormonokat, valamint a növekedést. Jótékonyan hat a szemre, vesére, epére, és az immunrendszerre. Csökkenti a vízvisszatartást és felfúvódást. Enyhíti a pánikrohamokat és a fóbiákat. Segít a szénanátha és az allergiás reakciók csillapításában.

Türkiz

Türkiz
Türkiz, kép forrása: www.amazon.com

Leginkább a torokra és a légutakra hat, de a pajzsmirigy működést is szabályozza. Beszédhibánál (pl.: dadogás) segít, hogy időben megtaláljuk a megfelelő szavakat. Segít elhatárolódni a lelki terhektől. Megszünteti az ingadozó kedélyállapotot, a félelmet, a depressziót. Távol tartja a negatív energiákat és rezgéseket. Helyreállítja a lelki harmóniát, erősíti az intuíciót, mélyíti a meditációt nyugtató hatása révén.

Kianit

Kianit
Kianit, kép forrása: www.thecrystalgarden.com

Javítja a kifejezőkészséget és a mozgékonyságot, mind testi, mind lelki síkon. Erősíti az idegeket, így segítve úrrá lenni a mindennapok nehézségein.

Angelit (kék anhidrit vagy angyalkő)

Angelit
Angelit, kép forrása: www.reinomineral.com


Nyugalmat és belső békét hoz az életbe. Erősíti a tudatosságot, az érzékelést. Nagyon jó hatással van a vese működésére, mivel vízelvonó hatását kifejtve leapasztja az ödémát. Kerüljük a vízzel való érintkezését, mert elveszti csillogását és bemattul.


Harmadikszem csakra:

Szodalit

Szodalit
Szodalit, kép forrása: www.parlourofwonders.com

Javítja tudatos észlelőképességünket, egyensúlyba hoz, megnyugtat és helyrebillenti emocionális kiegyensúlyozottságunkat. feloldja az érzelmi gátakat és a bűntudatot. Nagyon jó hatással van a torokra, a szemre, de szabályozza a vérnyomást, a mirigyek működését – ezáltal a cukorbetegséget és a pajzsmirigy problémákat is rendben tartja. Erősíti az immunrendszert.

Lila fluorit

Lila fluorit
Lila fluorit, kép forrása: www.healingcrystals.com

Tekintettel, hogy nagyon nagy a fluor tartalma, leginkább a csontokra és a fogakra van jó hatással. Csontoknál segít a gyulladásnál, a kopásnál, a ritkulásnál és a töréseknél is. A fogakat ellenállóvá és erősebbé teszi. Ezen kívül a nagyagy működését, a könnyebb tanulást és a gyorsabb gondolkodást segíti.

Iolit (vízzafír)

Iolit
Iolit, kép forrása: www.exquisitecrystals.com

A test meridián energiaáramlását szabályozza. Fokozott működésre ösztönzi a mirigyeket és erősíti a beleket. Lelki téren a félelmek és a depresszió ellen hatásos. Harmonizálja a homlokcsakrát.

Azurit

Azurit
Azurit, kép forrása: www.forgottenrealms.fandom.com

Fizikailag hatással van a pajzsmirigy működésére, a zöldhályogra és az ízületi gyulladásokra. Erősíti a homlokcsakrát, ezáltal segíti a meditatív ellazulást, a koncentrációt és az észlelési képességet.

Lapis lazuli

Lapis lazuli
Lapis lazuli, kép forrása: www.amazon.com

Nagyon jó hatással van a hajhullásra, hajproblémákra, de szabályozza a mirigyek működését is. Ezenkívül főleg a torokra van hatással. Félelmek, depresszió vagy melankólia esetén is használható. Segít belső problémáink feloldásában, sorsunk elfogadásában. Javítja a fegyelmet.


Korona csakra:

Hegyikristály

Hegyikristály
Hegyikristály, kép forrása: www.fullcircle.sg

A hegyikristály a tökéletesség, a tisztaság kristálya. Erőt és harmóniát ad. A hegyikristály elsősorban a Korona-csakrára hat, de emellet minden csakrára erősítő, kiegyenlítő hatással van. Viselése megteremti a belső békét és harmóniát. Támogatja a tisztánlátást, segíti a tiszta kommunikációt, a tiszta gondolatokat és a tiszta cselekedeteket. A hegyikristály elsősorban az idegsejtjeidet regenerálja, melynek hatására energikussá, harmonikussá válsz. Oldja a feszültséget, a depressziót, a stresszt, amitől kiegyensúlyozott leszel. Kivezeti szervezetedből a negatív energiákat, a pozitívokat felszabadítja. A hegyikristály minden betegség gyógyítására alkalmazható. Megtisztítja a szervezeted, elmulasztja a görcsöket, a fájdalmat, enyhíti szervezetedben a gyulladást. Erősíti az immunrendszered, mellyel a szervezeted ellenállóbbá válik. Megkeresi a szervezetedben a probléma helyét és ott hat.

Ametiszt

Ametiszt
Ametiszt, kép forrása: www.naturesexpression.com

Javítja az agy koncentrációs képességét. Segít migrénes rohamoknál is. Segíti az ellazulást, a meditációt. Használható hiperaktivitáskor, belső nyugtalanságkor. Alvászavar esetén is használható. Tisztítja a vért, kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket, gyorsítja a vérömlenyek felszívódását. A szem betegségeire is hatással van. A „szenvedélyek kövének” is hívják, mert a mániás viselkedésekre is pozitív hatással van.

Charoit

Charoit
Charoit, kép forrása: www.gemrockauctions.com

Az átalakulás kövének is nevezik. A kimerült testet energiával tölti, szabályozza a vérnyomást, de jó hatással van a szemre, az autizmusra és a rögeszmés depresszióra. Mivel minden tudati rétegéhez kapcsolódik, így fényt derít az egyensúlytalanság minden okára, a gondolatok teljes káoszát tisztítja. Segít felderíteni régi, eltorzult gondolati mintákat és ezáltal segíti azok kitisztítását, megváltoztatását.

Sugilit

Sugilit
Sugilit, kép forrása: www.amazon.com

Legjobb hatása a vérre van, így mindenféle vérbetegségnél használható. (leukémia, vérmérgezés) Oldja a kövesedést (epe, vese), és segíti a gyomor vagy nyombélfekély gyógyulását. Szabályozza a nyirokkeringést. Elmulasztja az irracionális félelmeket és a belső nyugtalanságot. Fokozza a koncentrációs készséget. Segíti a szervezet öngyógyító erejét, fokozza a megérző képességet.

Lepidolit

Lepidolit
Lepidolit, kép forrása: www.ebay.es

A lelki megterhelésektől való elhatárolódásban, a problémák elhárításában, félelmekkor és haragnál is segít. Javítja az önfegyelmet, segít döntést hozni, hogy a célokat könnyebben elérjük. Erősíti a hormonrendszert és enyhíti az idegi fájdalmakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük